Gå til indhold

Kompost

Hvert år deler Vestforbrænding gratis kompost ud på deres genbrugsstationer – herunder Hillerød Genbrugsstation. Den gratis kompostmuld kan i 2022 afhentes fra 1. april til og med 15. maj.

Havesæsonen er skudt i gang, og det er blevet tid til at hente gratis kompost. Det kan du gøre frem til 15. maj 2022 på genbrugsstationen på Solrødgårds Alle 2.
Du kan hente al den kompost, du har brug for. Husk selv at medbringe sække, skovl og evt. trailer.

Genbrug af ressourcer
Komposten er lavet af alt det haveaffald, borgerne har afleveret på genbrugsstationen og i andre haveaffaldsordninger gennem det sidste års tid. Komposten er blevet komposteret hos Gemidan, der er en entreprenør- og ingeniørvirksomhed, som er specialiseret i bl.a. miljøteknik og genanvendelse. Ved at omsætte haveaffaldet til kompost, genbruger vi ressourcerne og recirkulerer næringsstoffer til naturen.

Gode råd om komposten
Komposten er meget næringsrig og skal altid blandes med jord eller sand. Hvis du sår eller planter i den rene kompost, risikerer du at ødelægge planten og svide dens rødder.

• Græsplæne, urtehave og plantebed: Fordel 4-5 cm kompost ud over jorden og bland den med de øverste 10-15 cm jord/muld. Ønsker du en grønnere græsplæne, kan du med fordel ”topdresse” din plæne et par gange i løbet af sæsonen – dvs. blande 1/3 kompost med 2/3 fint sad og sprede blandingen i et tyndt lag 5-10 mm jævnt over plænen. Arbejd den herefter ned i bunden med en rive eller en kost.

• Potter og kummer: Bland komposten med spagnum - ca. 1/4 kompost og 3/4 spagnum er optimal.

• Vitamintilskud til de gamle planter: Gammel beplantning som træer, buske og stauder er ofte gået i stå, da jorden mellem planterne kan være tør og komprimeret. Fordel 4-5 cm ren kompost som topdækning omkring planten. Så får jorden tilført gødning og holder bedre på den sparsomme fugt, og efter få måneder vokser planterne igen.

Komposten overholder alle lovpligtige grænseværdier og er behandlet, så den er fri for snegleæg og ukrudtsfrø.

Har du yderligere spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte Kundeservice på mail kundeservice@hfors.dk eller telefonnummer 48 23 10 00.

Du er også meget velkommen til at kontakte personalet på Hillerød Genbrugsstation.

Akutte driftsproblemer

Ved akutte problemer uden for normal åbningstid på driftsområderne vand, varme og spildevand kan du via vores hovednummer få kontakt til vagtpersonale.

48 23 10 00