Gå til indhold

Storskrald - parcel, rækkehuse og mindre etageejendomme (færre end 50 boligenheder)

Vi afhenter storskrald i fastlagte uger hos alle private husstande, etageboliger, rækkehuse, sommerhuse og kolonihaver fire gange om året.

etageboliger skal afhentning af storskrald koordineres. Spørg eventuelt din administrator/udlejer/vicevært, hvordan der indsamles storskrald til afhentning i din ejendom.

Hvis du bor i større etageejendom med flere en 50 boligenheder, kan du få mere information længere nede.

Storskraldet sorteres og pakkes i klare sække, hvorefter det placeres på fortovet eller i rabatten aftenen før eller senest inden kl. 6, på først angivne afhentningsdag.

Som tommelfingerregel, kan man sige at storskrald er det, der ville falde ud af huset, hvis huset blev vendt på hoved.

Kun landdistrikterne skal tilmelde sig storskrald

I 2019 ændrede vi på distrikterne for afhentning af storskrald, så det nu kun er adresser beliggende i landdistrikterne, der skal tilmelde sig afhentning af storskrald.

Distrikterne 7-10 og 17-18 skal forsat tilmelde sig. Tilmeldingen kan du foretage her.

Afhentningsdatoer 2020

Det første du skal gøre, er at finde dit distrikt i vejregisteret.

Se datoerne for hvornår vi afhenter storskrald i dit distrikt, i skemaet nedenfor.

Tilmeld afhentning af storskrald her

I ovenstående skema i kolonnen til højre, står der om du skal tilmelde din adresse eller ej.

Tilmeld dig gerne i god tid og senest mandagen i ugen før. Du skal oplyse, hvilken slags affald – og hvor meget affald du har. Det hjælper os i vores planlægning.

OBS: Hvis tilmeldingen omfatter flere boliger, er det påkrævet at præcisere i kommentarfeltet, hvor mange boliger der er tilmeldt, hvor storskraldet er placeret samt tlf. nr. på en kontaktperson.

Få en SMS

Tilmeld dig vores sms-service og bliv mindet om, når du skal huske at tilmelde dig afhentning af storskrald eller download app'en Affaldsportalen og få et hurtigt og nemt overblik over hele din affaldsplan.

Læs mere om Affaldsportalen her.

Placering af storskrald

Storskraldet sorteres og pakkes i klare sække, hvorefter det placeres på fortovet eller i rabatten aftenen før eller senest inden kl. 6, på først angivne afhentningsdag.

Ved etageboliger og rækkehuse lægges storskrald et centralt sted efter aftale med administrator/udlejer/vicevært.

Sortering af storskrald

Dit storskrald indsamles med henblik på genanvendelse. Storskrald er større kasserede brugsgenstande der kommer fra private husstande, som for eksempel når du har forårsoprydning i dit hjem.

Storskraldet skal være sorteret korrekt og de enkelte fraktioner skal placeres så de er tydeligt adskilte. Mindre genstande skal ligeledes være sorteret og pakket i klare affaldssække.

Affald der kan henføres til fraktioner som indsamles i andre ordninger, som ex. mindre plast og metal, skal ikke med til storskrald, men lægges i din plast og metal beholder.

Restaffald, madaffald, papir, byggeaffald, glas, haveaffald og farligt affald tages heller ikke med i storskrald.

Læs mere om hvilke fraktioner du skal sortere i

 

Hvorfor er mit affald ikke taget med?

Hvis dit affald ikke bliver hentet, bliver der lagt en seddel ved din bolig, som forklarer, hvorfor affaldet ikke er indsamlet. Det kan for eksempel skyldes, at du ikke har sorteret dit storskrald i forskellige fraktioner eller har lagt tingene ud i sække, der ikke er gennemsigtige. Du må efterfølgende selv bringe affaldet til genbrugsstationen.

Vær opmærksom på, at hver enhed højst må veje 15 kg. Dette gælder ikke for hårde hvidevarer, madrasser og elektronik.

Storskrald - større etageejendomme (flere end 50 boligenheder)

etageboliger skal afhentning af storskrald koordineres. Spørg eventuelt din administrator/udlejer/vicevært, hvordan der indsamles storskrald til afhentning i din ejendom.

Læs mere om storskrald for etageejendomme med mere end 50 boligenheder her.

 

Akutte driftsproblemer

Ved akutte problemer uden for normal åbningstid på driftsområderne vand, varme og spildevand kan du via vores hovednummer få kontakt til vagtpersonale.

48 23 10 00