Gå til indhold

Sommertømning

Hvis du i løbet af sommeren har behov for yderligere tømning af din madbeholder, kan du tilmelde dig sommertømning i juni, juli og august måned.

Sommertømning er en ugentlig tømning af enten en 140 l madbeholder, 400 l madbeholder eller en nedgravet madbeholder i månederne juni, juli og august. Når du tilmelder dig, tilmelder du dig for resten af perioden.

Hvis du bestiller sommertømning i starten af indeværende måned, fx for juni måned, er det vigtig at du senest bestiller om torsdagen op til ugen hvor den 1. ekstra tømning skal finde sted. Hvis du venter til om fredagen, kan der, af hensyn til planlægningen gå op til 3 uger inden ordningen træder i kraft på adressen, alt efter hvor din normal tømning ligger, og du betaler stadig for hele måneden. Det betyder, at det er mest optimalt at du altid bestiller inden en måneds start, så du kan få begge ekstra tømninger.

Ex. Hvis din normaltømning af madaffaldsbeholderen i juni ligger i lige uger, skal du bestille din sommertømning senest den sidste torsdag i maj. Hvis du venter med at bestille til fredag den 29. maj, går der 3 uger inden du får den første ekstra tømning. Til gengæld hvis din normaltømning i juni ligger i ulige uger, og du bestiller på de ovenstående datoer, vil du få tømt førstkommende lige uge.

 • Prisen for ugetømning af en 140 l madbeholder pr. måned, du tilmelder dig, er kr. 150,00 kr. inkl. moms.
 • Prisen for ugetømning af en 400 l madbeholder pr. måned, du tilmelder dig, er kr. 175,00 kr. inkl. moms.
 • Prisen for ugetømning af en underjordisk madbeholder/molok pr. måned, du tilmelder dig, er 1.237,50 kr. inkl. moms.

BEMÆRK! Din tilmelding er bindende og du betaler for hele måneder.

TILMELD DIG 

Hvad kan du selv gøre for at undgå lugtgener og fluer i dit madaffald?

Du kan minimere risikoen for lugtgener og problemer med fluer og maddiker, hvis du vasker din beholder til madaffald med vand og sæbe efter behov.

7 gode råd - undgå lugtgener  og fluer/mider

Hvis du følger disse syv gode råd, minimerer du risikoen for lugtgener og problemer med fluer og maddiker:

 • Dryp madaffaldet godt af
 • Luk posen med en knude
 • Skift posen hver 2. dag
 • Læg posen forsigtigt i spanden, så der ikke går hul på den
 • Stil din udendørs spand til madaffald i skyggen
 • Hold låget på affaldsspanden lukket
 • Vask din affaldsspand med vand og sæbe efter behov

Desinficering af beholderen

Lugten kan fjernes ved at desinficere beholderen, når den er tom. Vi anbefaler ikke brugen af klorin eller lignende, da det er skadeligt for miljøet. Der findes ikke rigtig effektive miljøskånsomme desinficerende midler, da de jo er tiltænkt til at dræbe bakterier og derfor skal være lidt stærke.  De bedste miljøskånsomme alternativer er husholdningssprit eller Rodalon, som er effektive bakteriedræbere. Hvis der kun er tale om at fjerne lugten fra beholderen, er vand og sæbe den bedste løsning. Læg beholderen ned og benyt haveslangen. Du kan eventuelt benytte kogende vand til at fjerne fluelarver og fastgroet materiale med i særligt genstridige tilfælde.

Anti-fluemiddel

Du kan altid udover de 7 gode råd tage mere drastiske metoder i brug, hvis du stadig oplever et problem. Det kan blandt andet være en forbehandling af selve affaldsbeholderen med et fluemiddel, som sprayes på ved beholderens åbning - der hvor spyfluerne forventes at sætte sig, og på relevante flader inde i beholderen hvor æg og fluelarver opleves. Af erfaringer om ingredienser til hjemmegjorte miljøsunde løsninger på anti-fluemidler kan blandt andet nævnes:

 • Eddike
 • Hjortetakssalt
 • Tea tree olie
 • En blanding af hvidløg og citron

Fælles for dem alle er, at de opløses i vand og sprayes på de udsatte steder. Vi opfordrer til at forsøge sig med nogle af disse miljøvenlige alternativer fremfor at købe kommercielle produkter på markedet - læg dog altid mærke til produkternes miljøprofil. 

Undgå strøelse i bunden af beholderen

I bunden af beholderen samler der sig safter (perkolat) fra madaffaldet, hvis ikke der er bundet en ordentlig knude på madaffaldsposen, og selve affaldet ikke er blevet omhyggeligt dryppet af, inden det kommer i posen. Dette perkolat kan være årsag til lugtproblemer. Der findes ikke som sådan erfaringer med brug af strøelse i bunden af beholderen til madaffald. Det kan dog tænkes at volde problemer ved tømningen af beholderen, da strøelsen vil klumpe og klistre til bund og sider og derfor ikke tømmes ned i skraldebilen. Strøelsen er ikke miljøfarlig, men kan være et problem for det anlæg, der modtager madaffaldet, hvis der er et stort indhold af uorganiske bestanddele, som ikke har nogen gasværdi. Strøelse i bunden af beholderen kan måske opsuge perkolatet, men hvis der stadig er tilgang til madaffald for fluer, vil årsagen til maddike-problemet alligevel ikke være løst. Derfor anbefaler vi ikke, at man bruger strøelse som bekæmpelse af lugt og maddiker.

Godt at vide om maddiker

 • Maddiker er ikke farlige
 • Æggene bliver til larver på et døgn og efter ti dage til spyfluer
 • En fugtig og varm skraldespand (mellem 25 og 40 grader) med adgang til kød- eller fiskeaffald giver ideelle levevilkår for fluelarver

Hvad er madaffald?

Hvis du er i tvivl om, hvad du må komme i din beholder til madaffald, kan du blive klogere på denne side.

Tilmeld dig vores sms- og e-mailservice

Husk også at du kan tilmelde dig en sms- og e-mailservice, hvor du dagen inden vi kommer og henter dit affald, modtager en sms med en påmindelse. Servicen er gratis.

 

Akutte driftsproblemer

Ved akutte problemer uden for normal åbningstid på driftsområderne vand, varme og spildevand kan du via vores hovednummer få kontakt til vagtpersonale.

48 23 10 00