Gå til indhold
18.03.2015

Første spadestik på Solrødgård Klima- og Miljøpark

Vejrguderne lod solen titte frem, da forsyningens bestyrelsesformand tog første spadestik til Hillerøds kommende Solrødgård Klima- og Miljøpark.

”I dag er en god dag for miljøet. I dag er en god dag for forsyningens medarbejdere. Og i dag er en god dag for Hillerød Kommunes borgere. Det er derfor med stolthed, at jeg om lidt vil tage det første spadestik til de store anlægsarbejder, der kommer til at foregå her på området frem mod 2020.”

Sådan begyndte Hillerød Forsynings bestyrelsesformand, Louise Colding Sørensen, sin tale, da hun den 17. marts 2015 tog første spadestik til det, der markerer starten på byggemodningen af den kommende Solrødgård Klima- og Miljøpark.

Spade var der dog ikke meget af, for den var i dagens anledning udskiftet med en stor gul gravemaskine.

Et læringsmiljø for alle

Arkæologerne har været igang med at finkæmme området hele vinteren, men nu er det Hillerød Forsynings tur.

Det første, der kommer til at ske, er, at der de kommende måneder bliver etableret veje, vådområder og flyttet en del jord. 

Senere på året går byggeriet af en ny genbrugsstationen, et nyt renseanlægget og et Klima- og Miljøcenter igang.

Når hele Solrødgård Klima- og Miljøpark står færdig, er det tanken, at  det skal komme alle til gode.

”Da vi i sin tid planlagde Solrødgård Klima- og Miljøpark var fokus på, at området ikke kun skulle være til forsyningen men også til den almindelige borger. Derfor skal området foruden at rumme tekniske anlæg også udgøre et levende læringsmiljø, hvor viden om forsyningens opgaver formidles til alle interesserede,” sagde bestyrelsesformanden i sin tale.

Klimapark som udflugtsmål

Hun fortalte desuden, at det er tanken at gøre Solrødgård Klima- og Miljøpark til et rekreativt område for dem, der måtte have lyst til at komme forbi - uanset om man bare vil gå eller løbe en tur eller studere dyrelivet.”

Efter spadestikket var der kransekage og et glas bobler til de ca. 50 fremmødte gæster.

Læs mere om projekterne - klik her 

Akutte driftsproblemer

Ved akutte problemer uden for normal åbningstid på driftsområderne vand, varme og spildevand kan du via vores hovednummer få kontakt til vagtpersonale.

48 23 10 00