Gå til indhold
24.11.2021

Har du tabt gnisten?

Aske er sundhedsskadeligt, og derfor skal den emballeres forsvarligt, inden du lægger den i din restaffaldsbeholder eller afleverer den på genbrugsstationen.

Hvad gør du?
1. Sørg for, at asken er helt kold, inden du smider den i skraldespanden. Vent gerne minimum til dagen efter, du har grillet eller haft ild i brændeovnen.


2. Tøm asken på et stykke avispapir, pak den ind, og læg pakken ned i en plastikpose. Luk posen godt til, så det ikke støver.


3. Smid posen ud sammen med restaffaldet eller aflever asken på genbrugsstationen. Når du afleverer asken på genbrugsstationen, skal den ligeledes være kold og pakket ind, så det ikke støver.


Hvorfor er det bedst at smide asken ud?
Aske indeholder en del mineraler fra det træ, du brænder i din brændeovn. Aske kan virke som gødning til planterne - men kun i meget små mængder. Aske fra både grill og brændeovn kan nemlig indeholde tungmetaller, der er skadeligt for plantelivet i din have. Selvom asken kommer fra naturligt træ, er der alligevel en ophobning af tungmetaller i træet, og kompost tilført aske må f.eks. ikke
bruges som kompost til din køkkenhave, hvorfra du spiser grøntsager. Hvis du vælger at sprede asken i haven, risikerer du at ødelægge jord og planter, der kun kan tåle meget små mængder af aske.
Derfor er det bedst at smide asken i skraldespanden eller aflevere den på genbrugsstationen – men husk at asken skal være helt afkølet.

Akutte driftsproblemer

Ved akutte problemer uden for normal åbningstid på driftsområderne vand, varme og spildevand kan du via vores hovednummer få kontakt til vagtpersonale.

48 23 10 00