Hillerød Forsyning iværksætter advokatundersøgelse

Pressemeddelelse

Hillerød Forsynings bestyrelse har besluttet, at der indledes en advokatundersøgelse af en række forhold, der fandt sted under den forrige ledelse – herunder forvaltning af selskabets leasingaftaler. Samtidig iværksættes tiltag, der skal styrke forsyningens kontrolmiljø

Hillerød Forsynings ledelse er i den seneste tid blevet opmærksom på dispositioner om blandt andet forvaltning af selskabets leasingaftaler. Dispositionerne blev foretaget af nu fratrådte medlemmer af den tidligere ledelse. Derfor har direktionen indstillet til bestyrelsen, at man indleder en advokatundersøgelse for at få belyst sagen.

Interne undersøgelser indikerer, at dispositionerne er foregået hen over en årrække. Det overblik, som direktionen nu har skabt, har hverken den nuværende eller den tidligere bestyrelse tidligere haft.

”Den konkrete forvaltning af leasingaftalerne ser ud til at have påført forsyningen betragtelige ekstraomkostninger. Derfor er der behov for, at en ekstern advokatundersøgelse får belyst dispositionerne til bunds. Bestyrelsen vil nu afvente undersøgelsen, før vi foretager os yderligere,” siger Klaus Markussen, formand for bestyrelsen for Hillerød Forsyning.

Bakker ledelsen op

Interne undersøgelser viser, at forsyningen er påført ekstraomkostninger, idet leasingaftalerne systematisk er indfriet før tid, og ved generelt at have kørt flere kilometer end indeholdt i aftalerne (såkaldt overkørte kilometer).

De foreløbige, interne undersøgelser blev forelagt bestyrelsen på et ekstraordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 27. april. På den baggrund bakker bestyrelsen op om ledelsens indstilling om en advokatundersøgelse. Derfor går Poul Schmith/Kammeradvokaten nu i gang med at gennemgå alt relevant materiale.

”Nu overlader vi alt relevant materiale til eksterne, juridiske eksperter, og så må vi se, hvilke konklusioner advokatundersøgelsen kommer frem til. Derfor ønsker vi heller ikke at udtale os yderligere om sagen, før undersøgelsen er afsluttet,” siger Klaus Markussen.

Direktionens indstilling til bestyrelsen anbefaler, at advokatundersøgelsen også kommer til at omfatte medlemmerne af den nuværende direktion. Dette sker for at sikre, at bestyrelsen fortsat kan have tillid til den nuværende direktion, der også var en del af den tidligere ledelse.

Whistleblower-ordning fremskyndes

Udover advokatundersøgelsen vil direktionen også iværksætte en revisorundersøgelse, der – sammen med selskabets kommende indkøbspolitik – skal styrke forsyningens kontrolmiljø.

Desuden vil ledelsen allerede i år implementere den whistleblower-ordning, som efter planen først skulle etableres i 2023. Whistleblower-ordningen skal sikre, at interessenter anonymt kan gøre opmærksom på forhold, der kan være uetiske, ulovlige eller i strid med interne politikker.

Emne
  • Hillerød Forsyning