Gå til indhold
02.07.2021

Spildevandsovervågning af COVID-19

Der foretages spildevandsovervågning for COVID-19 på dit lokale renseanlæg i perioden 1. juli til 1. august. Det betyder, at der dagligt tages prøver af spildevandet for at følge med i smitteudviklingen i lokalområdet. Spildevandsovervågningen ændrer intet ved din normale hverdag.

Spildevandet, der skal overvåges, kan stamme fra flere tusinde husstande, og det er ikke muligt at identificere enkelte personer, der evt. måtte være smittet. Spildevandsovervågningen kan således kun følge den generelle udbredelse af smitte i området.

Staten dækker de udgifter, som spildevandsselskaberne har i forbindelse med overvågningen. Du som vandforbruger betaler således ikke for indsatsen over dine takster.

Overvågningen af spildevandet i dit lokalområde påvirker ikke de gældende anbefalinger om persontest og krav om coronapas. Du opfordres også stadig til at følge myndighedernes øvrige anbefalinger om smitteforebyggelse. Læs mere på coronasmitte.dk.

Du kan læse mere om projektet og se smitteudviklingen i dit lokalområde på covid19.ssi.dk.

Akutte driftsproblemer

Ved akutte problemer uden for normal åbningstid på driftsområderne vand, varme og spildevand kan du via vores hovednummer få kontakt til vagtpersonale.

48 23 10 00