Gå til indhold
18.03.2020

Vi har et fælles ansvar for vores drikkevand

Vandets Dag søndag den 22. marts 2020.

Vi har alle et medansvar for at bevare rent drikkevand til de næste generationer og derfor er det nødvendigt at beskytte grundvandet mod forurening og begrænse vores vandforbrug.

Vandets Dag eller Verdens Vanddag er en FN-temadag, hvor hele verden sætter fokus på drikkevandet. Hillerød Forsyning er selvfølgelig med for at gøre opmærksom på, hvor heldige vi er i Hillerød, at vi hver dag har rent drikkevand af høj kvalitet lige ved hånden.

Ved du, at det vand du bruger i din husholdning og til at vande haven med, er grundvand, som pumpes op fra vores grundvandsmagasiner, der ligger i 20 til 100 meters dybde? Og at der ikke skal mere end 10 g pesticid til at forurene 100.000 m3 drikkevand?

Vores grundvandsressource er i dag under pres af forurening fra brug af bl.a. pesticider og andre kemikalier, ikke kun fra landbrug og industri, men også fra private haver. Denne nedsivende forurening har medført, at mange grundvandsboringer rundt om i Danmark må lukke.

Drop pesticiderne i haven og vær med til at passe på vores drikkevand. Sprøjte-og ukrudtsmidler siver ned og forurener vores drikkevand. Derfor er det vigtigt, at du ikke bruger dem, når du går og pusler i din private have, renser terrassens fliser eller maler dit træværk, da disse midler bl.a. kan indeholde fungicider/svampedræber.

Vores kollegaer i Novafos har lavet en kampagne om netop ovenstående emne, hvor du bl.a. kan se en video her.

Akutte driftsproblemer

Ved akutte problemer uden for normal åbningstid på driftsområderne vand, varme og spildevand kan du via vores hovednummer få kontakt til vagtpersonale.

48 23 10 00