Gå til indhold

Renovering af kloak på Fredskovhellet

Hillerød Forsyning har inspiceret kloakkerne flere steder i Hillerød og i den forbindelse har vi konstateret, at en del af hovedkloakken på Fredskovhellet trænger til renovering.

Hillerød Forsyning har derfor entreret med firmaet Per Aarsleff A/S, som skal renovere i alt ca. 170 meter kloakledning på Fredskovhellet. Hillerød Forsyning varsler hermed iht. byggelovens §12 om dette arbejde, idet vi gør opmærksomme på, at renoveringen af hovedkloakken kan medføre et evt. lokalt stigende grundvandsniveau.

Heldigvis er det muligt at renovere kloakledningerne uden at vi behøver at grave op. Vi putter en strømpe i indvendigt fra og når strømpen er hærdet, er ledningen igen så god som ny. Når vi er i gang – vil vi renovere de tilhørende brønde og det kan naturligvis larme lidt, da vi bliver nødt til at banke brøndbundene op for at få et godt resultat og som forberedelse til at renovere ledningerne. En af brøndene tager vi ud af brug og derfor er der også behov for en gravemaskine til arbejdet.

Strømpen er lavet af polyester og det kan lugte lidt ”syntetisk” imens vi udfører arbejdet og indtil strømpen er installeret og hærdet. Entreprenøren har stor erfaring med den slags arbejde og har gennemført mange målinger ift. lugt – der er ikke nogen risiko forbundet med lugtgenerne. Fra vi går i gang med selve strømpen, til arbejdet er færdigt går der ca. 48 timer.

Inden selve renoveringsarbejdet skal entreprenøren renspule kloakken og inspicere den med kamera samt måle den op indvendigt, så strømpen passer præcist til kloakken. Fra entreprenøren går i gang med renspuling til han er færdig med det inkl. opmåling og inspektion, går der ca. 24 timer.

Vi forventer at gennemføre spuling, indvendig inspektion samt opmåling i følgende periode:

mandag - fredag den 8.-12. juni (uge 24, 2020)

og efterfølgende at renovere kloakledningerne i følgende periode:

mandag-fredag den 15.-19. juni (uge 25, 2020)

Har du spørgsmål

Du er velkommen til at kontakte entreprenør Aarsleff A/S v. Dennis Tingberg, tlf. 20 26 34 33, hvis du har spørgsmål til denne skrivelse eller det arbejde, der skal udføres. Er der noget akut udenfor vores almindelige åbningstid, kan Hillerød Forsynings vagt kontaktes på vagttelefonen: 48 23 10 00.

Akutte driftsproblemer

Ved akutte problemer uden for normal åbningstid på driftsområderne vand, varme og spildevand kan du via vores hovednummer få kontakt til vagtpersonale.

48 23 10 00