Ny Hammersholt

Ny Hammersholt er et af udvidelsesområderne i Hillerød Kommunes varmeplan. Det betyder, at der er mulighed for fjernvarme inden udgangen af 2027. Hillerød Forsyning har derfor udarbejdet projektforslag, som er godkendt af kommunen i 2023.

Projekteringen og udrulningen af fjernvarme i Ny Hammersholt er inddelt i to faser: 

Fase 1 - Fjernvarmeforsyning af fem boligforeninger:

  • Leerbjerg Lod,
  • Sættedammen,
  • Slettebjerget 1-20
  • Slettebjerget 21-66
  • Slettebjerget 96-190

Hillerød Kommune har godkendt projektforslaget i 2023, og i marts 2024 er arbejdet påbegyndt (fase 1) i Ny Hammersholt. Arbejdet indebærer bl.a. en underboring af S-togsbanen ved Brødeskovvej og tilslutning af de lokale blokvarmenet i de eksisterende kedelcentraler. Arbejdet forventes færdigt inden fyringssæsonen 2024.  

Fase 2 - Villakunder:

Fase 2 indebærer fjernvarmeforsyning til resten af byen (villakunderne). Projektforslaget er ligeledes godkendt af Hillerød Kommune i 2023. Vi kan endnu ikke sætte nogen tidsplan for arbejdet.

Interessetilkendegivelse i Ny Hammersholt

Vi følger løbende op på, hvor mange i Ny Hammersholt, der viser interesse for fjernvarme.

Interessetilkendegivelser pr. 9. februar 2024
  Olie- eller gasfyr Alle opvarmnings-former Modtagne interessetilkendegivelser i tal (kun olie/gas) Modtagne interessetilkendegivelser i procent (kun olie/gas)
Ny Hammerholt - villa 202 304 148 73 % 

Pris for fjernvarme

Udrulningen af fjernvarme kommer til at ske til en særlig kampagnepris, der skal gøre det mere attraktivt og økonomisk overkommeligt at få fjernvarme.

Kampagneprisen er på 40.000 kr. plus et etableringsbidrag, der skal dække etablering af hoved-og stikledninger ud til området.

Læs mere om pris for etablering af fjernvarme her.

Hvornår kommer der fjernvarme?

Find de røde knappenåle og se, hvor i tidsplanen Ny Hammersholt er.  

Ny Hammersholt knappenål ver 3

Ønsker du at få fjernvarme? 

Udfyld en interessetilkendegivelse  

Når du udfylder formularen, giver det os et vigtigt indblik i, hvor mange i dit område, der ønsker fjernvarme. NB! Det er uforpligtende at udfylde formularen!

Vigtige informationer ifm. interessetilkendegivelse: 

  • Du skal kun udfylde én interessetilkendegivelse pr. husstand.
  • Hvis du er lejer, skal du tale med din ejer, som kan udfylde en interessetilkendegivelse på boligforeningens vegne.
  • Hvis du er andelshaver, er det din bestyrelse, som kan udfylde en interessetilkendegivelse på andelshavernes vegne. 

4 trin til fjernvarme

1: Ny varmeplan 
Kommunen udlægger byen som fjernvarmeområde i den kommunale varmeplan. Kriteriet for at kunne gøre det er, at en undersøgelse har vist, at der er positiv samfundsøkonomi i fjernvarmeforsyning fremfor individuelle varmepumper.

Byrådet vedtog et udkast til varmeplanen i december 2022, og i juni 2023 vedtog byrådet den endelige varmeplan.

2: Projektforslag for lokalområder udarbejdes og godkendes 
På grundlag af varmeplanen skal Hillerød Forsyning udarbejde projektforslag. Projektforslagene skal indeholde detaljerede tekniske og økonomiske analyser af de påtænkte anlæg.

Kun hvis et projektforslag kan bekræfte den positive samfundsøkonomi fundet i undersøgelsen, og desuden kan påvise positiv selskabs-/brugerøkonomi, vil det kunne blive vedtaget af først bestyrelse i Hillerød Forsyning og derefter byråd. De indledende analyser har vist, at det er nødvendigt at tilpasse konceptet for fjernvarmeforsyning. Der planlægges p.t. efter, at der kan ske godkendelse af projektforslag i byrådet primo 2024.

3: Indhentning af tilbud 
Når et projektforslag er godkendt, kan projektering og udbud begyndes. Der vil blive sendt tilbud til de potentielle fjernvarmeforbrugere, hvor accept er betinget af, at den tilbudte fjernvarmepris, herunder tilslutningsomkostninger, faktisk kan realiseres. Dette afhænger af, om de forventede anlægsomkostninger holder i udbudsfasen, og om tilstrækkeligt mange borgere underskriver en betinget kontrakt.

På nuværende tidspunkt kender vi hverken priser eller påkrævet minimumstilslutningen for at kunne starte arbejdet.

4: Kontrakt underskrives
Hvis de forventede anlægsomkostninger holder, og hvis den påkrævede minimumstilslutning opnås ved at tilstrækkeligt mange borgere underskriver en betinget kontrakt, kan Hillerød Forsyning tage investeringsbeslutning og indgå aftaler med entreprenører m.m. med henblik på at etablere fjernvarmesystemet.

...

 

Ny Hammersholt, kort, forsyningsområde, Hillerød Forsyning