Farligt affald for erhverv

Du finder reglerne for, hvordan din virksomhed skal skaffe sig af med farligt affald og byggeaffald her. Husk også at din virksomhed skal registreres, hvis I vil af med farligt affald.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, om dit affald skal klassificeres som farligt affald. Der er nemlig regler for, hvordan du skal opbevare og håndtere farligt affald. Der må ikke ske spild eller afdampning til jord, kloak eller luft. Det stiller krav til eksempelvis underlag og overdækning af det sted, hvor affaldet opbevares.

Hvad er farligt affald?

Man hører tit, at farligt affald skal håndteres på en bestemt måde. Men hvad er egentlig farligt affald?

Eksempler på affald, der klassificeres som farligt affald, er blandt andet olie- og kemikalieaffald, støvende asbestholdigt affald, kabler, som indeholder olie eller tjære, transformatorer eller kondensatorer, som indeholder PCB eller PCT.

Ja tak

  • Olieaffald, f.eks. smøreolie, spildolie og oliefiltre
  • Kemikalier, f.eks. opløsningsmidler, syrer, baser, insekt- og ukrudtsmidler
  • Maling, lak og lignende
  • Diverse filtre
  • Rengøringsmidler
  • Spraydåser
  • Batterier
  • Lysstofrør og sparepærer
  • Farligt byggeaffald (asbest, PCB, bly, kviksølv, klorparaffiner mv.)

 

Nej tak

  • Medicinrester (kan kun afleveres på apoteket af privatkunder).
...

Sådan afleverer du dit farlige affald

Din virksomhed har mulighed for at aflevere op til 200 kg farligt affald om året på genbrugsstationerne. 

Når du har betalt for adgang til genbrugsstationen, kan du aflevere op til 5 kg farligt affald pr. besøg. For hver 10 kg derudover koster det 75 kr. inkl. moms udover det beløb, som du allerede har betalt for at få adgang til genbrugsstationen. 

Hvis din virksomhed har mere end 200 kg farligt affald om året, skal man aftale afhentning med et godkendt firma.

Bortskaffelse af farligt affald ud over 200 kg pr. år skal ske til et anlæg, der er godkendt til modtagelse af farligt affald, og transport skal ske med transportør eller indsamler, der er godkendt til det. Du kan finde registrerede transportører i Affaldsregistret.

Gå til affaldsregistret

Modtageanlæg for ikke-genanvendeligt farligt affald anvises af Hillerød Kommune. Hvis der er tale om genanvendeligt farligt affald, skal det ikke anvises særskilt. Du kan frit vælge, hvem der skal afhente affaldet, og hvor det skal behandles. Du kan finde godkendte indsamlere og genanvendelsesanlæg i Affaldsregistret.

Husk, at bede pladspersonalet om en kvittering for det farlige affald, du afleverer på genbrugsstationerne. Det er din og din virksomheds ansvar at få kvitteringen med som dokumentation for, at det farlige affald er bortskaffet korrekt. Spørg altid pladspersonalet til råds, hvis du er i tvivl om reglerne for aflevering af farligt affald.

Ny virksomhed?

Når du starter ny virksomhed, skal du huske at anmelde dit farlige affald – uanset mængde.

Derudover skal du også huske at anmelde, hvis mængden af farligt affald øges væsentligt. Anmeldelsen skal ske til Hillerød Kommunes miljøafdeling miljo@hillerod.dk.

...