Underskrift boligforeninger i Ny Hammersholt

Boligforeninger siger ja til fjernvarme

Pressemeddelelse

Fem boligforeninger i Ny Hammersholt med ca. 220 boliger har sagt ja til fjernvarme. Det betyder, at boligforeningerne i 2024 afvikler gasfyrene og i stedet går over til fjernvarme.

Hillerød, 11. oktober 2023 - Hillerød Forsyning arbejder på højtryk for at sikre, at flere borgere og virksomheder skifter olie- eller gasfyret ud med fjernvarme. Et vigtigt skridt på vejen er boligforeningerne i Ny Hammersholt, hvor der nu er indgået aftale om etablering af fjernvarme. Aftalen berører ejere og andelshavere i ca. 220 boliger.

”Denne aftale er et vigtigt bidrag til den grønne omstilling. Vi skal have udfaset olie- og gasfyrene og folk over på fjernvarme, fordi det er en langt mere miljøvenlig opvarmningsform,” siger Tue Tortzen, formand for bestyrelsen i Hillerød Forsyning.

Grøn omstilling

Fjernvarmen i Hillerød bliver grønnere og grønnere, efterhånden som Hillerød Forsyning udfaser gassen. I 2022 var 69 % af varmeproduktionen fossilfri i form af enten biomasse, træpiller og overskudsvarme, og gassen udfases yderligere i de kommende år, hvor der er planlagt etablering af flere elkedler.  

Det betyder, at det i dag kun er på de allerkoldeste dage – som i den seneste tid – at Hillerød Forsyning bruger gas i nævneværdige mængder i sin fjernvarmeproduktion.  

Fjernvarme til flere

Fjernvarmenettet i Hillerød kommune udbygges i de kommende år, så flere får mulighed for at vælge fjernvarme. Til og med 2028 udruller Hillerød Forsyning fjernvarme til både nye og eksisterende fjernvarmeområder.

Udrulningen af fjernvarme sker i følgende faser:

  • Fra 2023 til og med 2025 vil de sidste cirka 1.100 potentielle kunder i det nuværende forsyningsområde i Hillerød by, Skævinge, Meløse, Gørløse og St. Lyngby i etaper få tilbuddet om at få fjernvarme.
  • Fra 2025 til 2027 er det planen, at fjernvarmen kommer til Gadevang, villaområdet i Ny Hammersholt, Ny Harløse, Salpetermosen, Sønder Strødam og Nørre Herlev/Brødeskov, hvis forsyningens projektforslag bliver godkendt af kommunen.
  • Derudover arbejder Hillerød Forsyning på også at kunne levere fjernvarme i Nødebo, Alsønderup, Tulstrup, Uvelse og Lystrup. Hvis projektforslagene bliver godkendt, vil udrulningen til de fem områder sandsynligvis kunne ske i 2027 og 2028.

Læs mere om fjernvarme her