Genbrugsstation, Hillerød Forsyning, container

Hvordan sorterer du på genbrugsstationen?

Nyhed

Hvor skal jeg aflevere min gamle bowlingkugle? Hvad med den udtjente emhætte? Og hvad gør jeg af det brugte gavepapir efter juleaften?

Mulighederne for at sortere sit affald på genbrugsstationen i Hillerød er mange. Og derfor er der naturligvis også en mulighed for at fejlsortere.

Men der er hjælp at hente.

For det første hjælper personalet på genbrugsstationen naturligvis gerne med at svare på spørgsmål til sortering.

Og for det andet kan man forberede sig hjemmefra. Vi har nemlig samlet en liste med over 600 forskellige typer affald, så du kan se, hvilken container du skal aflevere det i, når du ankommer til genbrugsstationen.

Se her, hvilken container dit affald skal i

På siden kan du også se en tegning over indretningen på genbrugsstationen. På den måde kan du pakke bilen ”rigtigt” hjemmefra, så du ikke behøver at stå på hovedet i bagagerummet eller traileren, når du er ankommet til genbrugsstationen.

PS: Din bowlingkugle skal i rest efter sortering, emhætten skal i mellemstort elektronik, og det brugte gavepapir skal samme vej som bowlingkuglen – nemlig i rest efter sortering.

Hillerød Forsyning er en del af Vestforbrænding, så det affald du indleverer på genbrugsstationen i Hillerød, ryger videre til Vestforbrænding. Her bliver det, der er ”rest efter sortering” omsat til el og fjernvarme, mens – stort set – resten genanvendes.

På Vestforbrændings hjemmeside kan du læse mere om, hvad der sker med dit affald efter sortering. Og du kan finde en lang række interessante og overraskende fakta om affaldet. Var du f.eks. klar over, at hver gang vi genanvender et kilo plast, sparer vi to kilo olie? Og at både pap og papir kan genanvendes op til syv gange?

Fakta om affald