Fjernvarme, kvinde, radiator

Fjernvarme til kampagnepris til hillerødborgerne

Pressemeddelelse

Hillerød Forsyning gør nu klar til at rulle fjernvarme ud til 4.200 potentielle, nye kunder. Først i det nuværende fjernvarmeområde og siden i en række byområder rundt om i kommunen. Samtidig introducerer forsyningen fra 15. oktober en særlig kampagnepris, der skal gøre det mere attraktivt og økonomisk overkommeligt at få installeret fjernvarme.

Hillerød, 3. oktober 2023 – Hillerød Forsyning sætter nu gang i en historisk stor udbygning af fjernvarmen i kommunen. Cirka 4.200 ejendomme vil frem mod 2028 blive tilbudt at blive koblet på fjernvarmen.

Udrulningen kommer til at ske i etaper og til en særlig kampagnepris, der skal gøre det mere attraktivt og økonomisk overkommeligt at få fjernvarme. Kampagneprisen er på 40.000 kr. for de kunder, der bor i det nuværende fjernvarmeområde. I nye fjernvarmeområder vil kampagneprisen blive suppleret af et etableringsbidrag, der skal dække etablering af hoved-og stikledninger ud til byområderne.

”Vi håber, at så mange som muligt vil være interesserede i at få fjernvarme, og hvis alle melder sig til, får vi næsten 50 procent flere fjernvarmekunder. Vi kommer til at dele områderne op i etaper. Når vi deler arbejdet op i mindre områder, arbejder vi mere effektivt, og det er med til at holde prisen nede,” siger Tue Tortzen, bestyrelsesformand, Hillerød Forsyning.

Udrulningen af fjernvarme er opdelt i følgende faser:

Fra 2023 til og med 2025 vil de sidste cirka 1.100 potentielle kunder i det nuværende forsyningsområde i Hillerød by, Skævinge, Meløse, Gørløse og St. Lyngby i etaper få tilbuddet om at få fjernvarme.

Fra 2025 til 2027 er det planen, at fjernvarmen kommer til Gadevang, villaområdet i Ny Hammersholt, Ny Harløse, Salpetermosen, Sønder Strødam og Nørre Herlev/Brødeskov, hvis forsyningens projektforslag bliver godkendt af kommunen.

Derudover arbejder Hillerød Forsyning på også at kunne levere fjernvarme i Nødebo, Alsønderup, Tulstrup, Uvelse og Lystrup. Hvis projektforslagene bliver godkendt, vil udrulningen til de fem områder sandsynligvis kunne ske i 2027 og 2028.

Fra fingerplan til Ø-løsninger

I forbindelse med udarbejdelse af den kommunale varmeplan sidste vinter, arbejdede Hillerød Forsyning med en såkaldt ”fingerplan”, der gennem samarbejde med varmeselskaber i nabokommunerne om fælles transmissionsledninger skulle bane vejen for etablering af fjernvarme i kommunernes yderområder.

Fingerplanen baserede sig delvist på en større brug af overskudsvarme, men Folketingets beslutning om at indføre et prisloft på overskudsvarme betyder, at den plan ikke længere er økonomisk rentabel.

Da grøn overskudsvarme ikke kan anvendes pga. prisloftet, har forsyningen foretaget beregninger, der viser, at det vil være en økonomisk bedre løsning for alle, hvis man i stedet arbejder med såkaldte ’Ø-løsninger’, hvor man etablerer et lokalt fjernvarmenet og en lokal varmecentral. Hvis Folketinget vælger at droppe prisloftet og dermed give adgang til grøn overskudsvarme, vil Ø-nettet kunne sluttes til det centrale fjernvarmenet.

”Fingerplanen ville skabe en mere robust varmeforsyning i hele Nordsjælland, men i første omgang er det økonomisk mere attraktivt for både kunderne, samfundet og forsyningen, hvis vi i stedet etablerer en række Ø-løsninger. Derfor er det det, vi gør, så vi kan tilbyde fjernvarme til flest muligt hillerødborgere,” siger Tue Tortzen, som dog ønsker, at prisloftet på overskudsvarme snarest bortfalder.

Første kampagneområde åbner 15. oktober

Alle de cirka 1.100 potentielle kunder i det nuværende fjernvarmeområde bliver i de kommende to år i etaper tilbudt at koble sig på fjernvarmen for en kampagnepris på 40.000 kr. Første etape af kampagneområdet ’Hillerød By’ er i byens vestlige del, og kunderne i det område kan som de første gøre brug af kampagneprisen fra 15. oktober i år til 15. januar 2024.

De potentielle kunder, der bor uden for det nuværende fjernvarmeområde, vil blive tilbudt samme kampagnepris – samt et etableringsbidrag, som over de næste 20 år skal betale for det nye lokale fjernvarmenet, der etableres i lokalområdet.

Etableringsbidraget vil variere fra område til område – alt efter hvor meget hoved- og stikledning, der skal etableres. Bidragene er endnu ikke endeligt godkendt, men vil sandsynligvis svinge fra cirka 250 kr. til 700 kr. om måneden.

Nye fjernvarmekunder skal desuden selv indgå aftale med en autoriseret VVS’er for at få leveret og installeret den indvendige fjernvarmeenhed – samt nedtage og bortskaffe den gamle varmeinstallation.

Hillerød Forsyning afholder borgermøde om fjernvarmeplanerne 24. oktober 2023 kl. 19-21 på Solrødgård specielt for beboerne i det nuværende fjernvarmeområde i Hillerød by. Forsyningen vil i foråret 2024 afholde endnu et borgermøde for kunder i det resterende, nuværende forsyningsområde (Skævinge, Meløse, Gørløse og St. Lyngby).

Læs mere om kampagnen her og se, om du kan få fjernvarme

For yderligere information

Søren Hedegaard Nielsen, kommunikationschef, Hillerød Forsyning T: 48 23 10 00. M: shn@hfors.dk

Emne
  • Varme