Hillerød Forsyning sænker varmeprisen markant

Pressemeddelelse

Lavere, internationale gaspriser og fortsat, stabil indtjening fra salg af el er de to primære årsager til, at Hillerød Forsyning sænker prisen på fjernvarme med 35 procent. Ændringen træder i kraft 1. april 2023.

Hillerød, 28. februar 2023 – Bestyrelsen for varmeselskabet i Hillerød Forsyning har besluttet, at tiden er moden til at reducere prisen på fjernvarme. Da budgettet for 2023 blev lagt i efteråret, var der stadig stor usikkerhed på energimarkedet, og derfor valgte Hillerød Forsyning i første omgang at fastholde den eksisterende fjernvarmepris.

Nu har de internationale gaspriser dog stabiliseret sig på et markant lavere niveau end det, der ligger til grund for budgettet. Det kommer nu fjernvarmekunderne i Hillerød til gode.

”I Hillerød Forsyning har vi ikke alene fokus på, hvad prisen på brændsler som gas, flis og træpiller er her og nu, men også på hvordan prisen forventes at udvikle sig i den kommende tid. Og da de langsigtede prisprognoser ser stabile ud, sænker vi nu fjernvarmeprisen med 35 procent pr. 1. april,” siger Tue Tortzen, formand for Hillerød Forsyning.

En anden årsag til prisnedsættelsen er, at forsyningen forventer en fortsat stabil indtjening fra engrossalg af el til nettet.

Samlet set betyder det, at varmeselskabet kan se frem til et overskud efter første kvartal. Og da varmeselskabet i Hillerød Forsyning er underlagt varmeforsyningsloven og derfor drives efter ”hvile-i-sig-selv”-princippet, fører forsyningen hurtigst muligt overskuddet tilbage til kunderne. Tilbageførslen sker i praksis ved en reduktion af varmeprisen fra 1. april.

Aftaler skal holde prisen nede

For nylig indgik Hillerød Forsyning desuden samarbejdsaftaler med Farum Fjernvarme og Vestforbrænding, og de aftaler skal også være med til at sikre, at forbrugerpriserne på sigt holdes nede.

”Et af hovedmålene med at samarbejde på tværs af kommunegrænserne er, at prisen på fjernvarme bliver lavere, end den ellers ville være,” siger Tue Tortzen.

Fakta om prisnedsættelsen

Prisen for forbrugt varme sænkes pr. 1. april 2023 fra 1.112,50 kr. pr. MWh til 725 kr. pr. MWh, hvilket svarer til et fald på 35 %. Abonnementsprisen fastholdes på 3.744 kr.

Prisnedsættelsen betyder, at varmeudgiften for ”et standardhus” i 2023, hvor første kvartal er afregnet til den høje takst, falder med 4.089 kr. Fra 23.880 kr. til 19.791 kr. ”Et standardhus” er en fast betegnelse, som danske varmeselskaber anvender til at beskrive et typisk fjernvarmeforbrug. Standardhuset er på 130 m2 og har et årligt varmeforbrug på 18,1 MWh.

Emne
  • Varme