Varme, Hillerød Forsyning, BKV

Hillerød Forsyning skruer ned for varmeregningen

Pressemeddelelse

Kombinationen af højere el-indtægter end budgetteret samt faldende gaspriser betyder, at Hillerød Forsyning kommer ud af 2022 med et overskud. Derfor modregner forsyningen varmekunderne i forbindelse med årsafregningen.

Hillerød, 20. december 2022 – Hillerød Forsyning har i løbet af 2022 hævet fjernvarmeprisen to gange som følge af de stigende råvarepriser. I juni 2022, da den nuværende fjernvarmepris blev lagt fast, var prisen på naturgas over dobbelt så høj som året før.

I løbet af efteråret er prisen på naturgas dog faldet igen, og da forsyningen samtidig har tjent flere penge end forventet på at producere el til engrosmarkedet, er der nu penge på vej retur til varmekunderne.

”Det her er en god og varm nyhed i en kold og dyr juletid. Det er specielt en markant højere indtægt fra engrossalg af el, der har givet Hillerød Varme en større indtjening end budgetteret. Og da varmeselskabets regnskab skal hvile i sig selv, vil vi modregne kunderne i forbindelse med årsafregningen,” siger Tue Tortzen, bestyrelsesformand i Hillerød Forsyning.

Afhænger af forbruget

Varmeforsyningen køber bl.a. en del af varmen fra kraftvarmeforretningen, som producerer både el og varme. Her er indtægten fra el-salget blevet markant højere end forventet. Den indtægt har kraftvarmeselskabet brugt til at sænke prisen på varme, inden den blev solgt til varmeselskabet.

Hvor meget den enkelte bliver modregnet, afhænger i sagens natur af varmeforbruget. I den danske fjernvarmebranche arbejder man med begrebet ”et standardhus”. Det er på 130 kvadratmeter og bruger 18,1 MWh fjernvarme om året, og sådan en standardkunde vil blive modregnet knap 2.200 kr. i forbindelse med årsafregningen i januar.

Fortsat usikkerhed

Der er dog fortsat stor usikkerhed på energimarkedet, og derfor vælger Hillerød Forsyning indtil videre for 2023 at fastholde den nuværende fjernvarmepris, som trådte i kraft i efteråret 2022. For det første er der stadig stor usikkerhed om udviklingen i råvarepriserne, ikke mindst prisen på naturgas, og for det andet er det langt fra er sikkert, at den høje indtjening fra produktionen af el kan fortsætte.

”Varmeselskabet drives efter forsigtighedsprincippet, og vi er nødt til at sikre, at det har en stabil indtjening i den kolde periode, hvor kunderne bruger meget energi. Skulle prisen i løbet af 2023 vise sig at være for høj, vil vi naturligvis korrigere den,” siger Tue Tortzen.

Danske varmeselskaber drives efter ”hvile-i-sig-selv”-princippet, der betyder, at der skal være balance mellem den pris, det koster at producere fjernvarmen, og den pris, der opkræves for den.

For yderligere information

Søren Hedegaard Nielsen, kommunikationschef, Hillerød Forsyning T: 48 23 10 00 M: shn@hfors.dk

Emne
  • Varme