Hillerød Forsyning viser støtte til Ukraine

Nyhed

I øjeblikket flager Hillerød Forsyning med det ukrainske flag. Herunder følger en kommentar fra Tue Tortzen, formand i HIllerød Forsyning, om baggrunden for, at Hillerød Forsyning flager til støtte for Ukraine.

”Det er svært at lukke øjnene for de tragiske begivenheder, der udspiller sig i Ukraine netop nu. Krigen har allerede medført store menneskelige konsekvenser og bekymringer i store dele af Europa.

I øjeblikket kan man finde det ukrainske flag vajende rundt om i landet – ja i hele verden – i støtte til Ukraine.
Det gælder også her i Hillerød, hvor der bliver flaget ved både rådhuset og ved Hillerød Forsynings hovedbygning på Solrødgård.

Som forsyning er vi meget opmærksomme på, at dele af den naturgas, der bruges i Danmark lige nu, er en blanding af gas fra bl.a. Norge, Holland, Nordafrika – og Rusland.

Normalt kommer naturgassen i Danmark fra vores egen undergrund – fra Tyra-feltets anlæg i Nordsøen. Dette felt er desværre ved at blive renoveret, og gasforsyningen fra Nordsøen er afbrudt frem til 2023. Derfor har vi i Danmark måtte ty til en anden løsning, og vi modtager i disse år primært gas fra det europæiske gasnet, som importeres over den dansk-tyske grænse, og altså bl.a. indeholder en andel russisk naturgas. Vi er dermed ikke selv herre over, hvor den gas, vi anvender i produktionen, kommer fra.
Fjernvarmeproduktion i Hillerød indeholder ca. 1/3 gas. Vi har allerede udfaset en stor del, og vi arbejder målrettet på en fuldstændig udfasning af fossile brændsler fra 2025.

Af denne grund er det vigtigt for os at vise vores støtte til Ukraine og tage afstand fra Ruslands handlinger i landet.

Et flag kan virke ubetydeligt i det store billede, men det har betydning, at vi står sammen om støtten, og slår fast, at mennesker på flugt fra krigen er velkomne i Hillerød.”

- Tue Tortzen, formand i Hillerød Forsyning

Emne
  • Hillerød Forsyning